Nyheder fra USU

Coachingregler for ungdom
Ved afvikling af ungdomsbadmintonkampe i Danmark er følgende coachingregler gældende.

Coaching  U9 / U11 / U13  U15  U17 / U19
 mellem dueller  Ikke tilladt  Ikke tilladt  Tilladt
 ved ophold i sættene  Ikke tilladt  Tilladt  Tilladt
 mellem sæt  Tilladt  Tilladt  Tilladt

Reglerne er gældende for alle rækker.
Flere detaljer vedrørende spilleregler findes på Badminton Danmarks hjemmeside

Professionelle cheftrænere i Farum Badminton
fra og med maj 2016 (tekst opdateret den 10 SEP 2017)

Wenyan Li er 34 år og tidligere professionel badmintonspiller. Hun kommer fra Kina og har spillet på det kinesiske landshold i perioden 2000-2005.

Siden 2006 har Wenyan boet i Danmark og spillet damesingle i Badmintonligaen for Greve indtil 2012. Efterfølgende spillede Wenyan i Badminton­ligaen for Team Skælskør-Slagelse indtil 2015. Hun har vundet 5 x Guld og 1 x Sølv sammen med sit ligahold.

Wenyan står for ungdomstræningen i Farum Badminton tirsdage, onsdage, torsdage og fredage. Torsdagene sammen med Kim.
Kim Jung Bruun er 24 år og en af Danmarks bedste singlespillere, for øjeblikket nummer 6 på den danske rangliste (SEN HS, version 01-09-2017). På BWF World ranking listen er han nummer 55 (version 07-09-2017).

Kim deltager aktivt i udenlandske turneringer og spiller i Badmintonligaen, i perioden 2011-2016 for Team Skælskør-Slagelse og nu for Greve. Han har vundet 3 x Guld og 1 x Bronze sammen med sit ligahold. Kim har tre sponsorer; Li-Ning, Posterland og Danpox, som hjælper ham med hans badminton­-karriere.

Kim står for ungdomstræningen i Farum Badminton mandage og torsdage. Torsdagene sammen med Wenyan.

Årets ungdomsspiller i Farum Badminton 2015/2016

Der har i år været mange mulige kandidater til titlen som årets spiller. Mange er rykket op i rækkerne,og generelt har alle gjort det godt. I år har jeg dog valgt at fokusere på udvikling. Noget af det allervigtigste som ungdomsspiller er, at holde fokus på sin egen udvikling. Det gælder såvel fysisk, mentalt som teknisk. Resultater er vigtige, men udvikling er i ungdomsårene det vigtigste.

Årets spiller udmærker sig ved at være meget procesorienteret. Spilleren er legende af natur, og gennem leg udvikles færdigheder som med tiden udvikler sig til skarpe spidskompetencer. Spilleren besidder ydermere en meget vigtig egenskab, nemlig lysten og ikke mindst viljen til at ville blive bedre teknisk.

For at blive rigtig god er samarbejde med trænere og andre spillere vigtig, og årets spiller er rigtig god til at lytte til input fra træneren, hvilket gør at spilleren er let og meget givende at arbejde med. Også socialt er spilleren en gevinst for klubben. Altid i godt humør, og ret god til at finde balancen mellem sjov og seriøsitet.

Teknisk har spilleren udviklet sig enormt siden første gang vi så spilleren i FB. Uden at fornærme spilleren, var niveauet ikke så imponerende. Dette er dog blevet ændret markant. Spilleren er i dag en af de teknisk bedste i sin årgang, og den spiller som besidder flest maskeringer. Årets spiller er ud over udviklingsmæssigt, som er det vigtigste, også resultatmæssigt gået frem. Således er spilleren gået fra A rækken til E rækken på én sæson. Det er imponerende.

Årets spiller 2015/2016 er Oliver Skovbo Larsen

Kåret af Robert Frost Andersen, cheftræner i Farum Badminton 2014-2016

Årets ungdomsspiller i Farum Badminton 2014/2015
Årets spiller har gennem sæsonen vist stor udvikling. Spilleren passer sin træning og er altid motiveret til at træne hårdt og koncentreret. Spilleren tager ansvar når der skal vises øvelser, og vedkommende formår altid at finde en god balance mellem sjov og seriøsitet. Spilleren har et vindende væsen og besidder evnen til at træne med spillere under eget niveau uden at kny. Denne egenskab samt vedkommendes seriøsitet i træningen bidrager til at skabe et godt træningsmiljø.
Spilleren er nået langt, men har fortsat et stort uudnyttet potentiale. Spilleren har stor power i sit spil, en meget stærk fysik, og ikke mindst viljen til at ville blive rigtig god. Spilleren besidder samtidig den indre stædighed som gør at øvelser/slag skal trænes til de sidder der. Denne egenskab er vigtig. Spilleren har stadig udviklingspotentiale i form af større sikkerhed i de enkelte slag, samt evnen til at kunne spille mere varieret og kunne omlægge sit spil taktisk.

Spilleren er commitet til at ville udvikle sig, så som træner er det en fornøjelse at arbejde med spilleren, som virkelig har stort potentiale.

Resultatmæssigt har spilleren gjort det godt i Mesterrækken, og spilleren satte sig tungt på dette års klubmesterskaber. Ikke alene vandt spilleren i egen årgang, men spilleren formåede også som 1 års U17 spiller at blive klubmester for seniorer i såvel single som double. En bemærkelsesværdig og meget flot præstation, og et udtryk for den store spillemæssige udvikling som spilleren har gennemgået i år.

Årets spiller 2014/2015 er Celina Wantzin

Kåret af Robert Frost Andersen, cheftræner i Farum Badminton 2014-2016